1. Hoe gaat een voedingsintolerantie test in zijn werk?
Bestel een test setje. Het test setje wordt z.s.m. naar je opgestuurd. In dit setje zit een buisje wat gevuld moet worden met bloed. met dit buisje en de formulieren ga je naar de prikpoli en laat je het buisje vullen. Vervolgens neem je het buisje mee en stuur je zelf op. Een envelop met het adres van het laboratorium wordt meegeleverd. Plak 3 postzegels op de verpakking en doe het in een brievenbus.
BELANGRIJK: Stuur het buisje bloed dezelfde dag nog op! Laat je alleen prikken op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Als je op vrijdag je buisje bloed verstuur dan komt het na het weekend pas aan en is het bloed niet meer goed.
2. Moet ik nuchter zijn tijdens het bloedprikken?
Nee je hoeft niet nuchter te zijn tijdens het prikken.
3. Hoe snel krijg je het resultaat?
Het resultaat is er vaak binnen 3 weken maar maximaal een maand. Wanneer het druk is in het laboratorium dan kan het wat langer duren. Ook als er veel reacties zijn kan het wat langer duren. (maximaal 6 weken)
4. Hoe ontvang ik het resultaat?
Specialisten van Clearskin Huidinstituut sturen het via de mail naar je door. Als er dan nog vragen zijn kan je ze daar stellen.
5. Waar word ik precies op getest?
Groenten: aardappel, chili cayenne, komkommer, olijf, spinazie, veldsla, wortel, asperge, courgette, kropsla, radijs, tomaat, witte boon, koolmix, champignon, erwt, linzen, sojaboon, uit, witlof, Artesjok en selderij.
Fruit: Aardbei, banaan, kiwi, watermeloen, avocado, mango, papaya, ananas, druif, peer, bessen, appel, kers, perzik, citrusmix
Granen: amaranth, haver, malt, tapioca, gerst, kamut, rijst, tarwe, gluten, mais, spelt
Vlees: Kalkoen, rundvlees, kip, varkensvlees, konijn, gans en eend
Vis en zeevruchten: Ansjovis, makreel, zwaardvis, heek, tonijn, schaaldieren, kabeljauw, zalm, schol en heilbot
Melkproducten: Geitenmelk, Koemelk
Eieren: Eigeel, eiwit
Noten en zaden: Amandel, Cacaoboon, pinda, pistachenoot, sesamzaad, cashewnoot, hazelnoot, walnoot, zadenmix
Kruiden en specerijen: Chilipeper, knoflook, vanille, sesam, gember, oregano, rozemarijn
Gisten: Bakkers, biergist
Dranken: Rode wijn, witte wijn, koffie, kamillethee