Acne Away

acne behandeling

Acne Away

Acne behandeling: voor volwassen vrouwen en mannen

De beste acne behandeling laat je doen door een huidspecialist. Dus zoek je een acne-expert die je kan helpen om dat te verminderen of er helemaal van af te komen? Je kunt de acne behandeling thuis starten door de huid alvast goed te reinigen en voor te bereiden. En het is belangrijk om er thuis voor te zorgen dat je gezond leeft en de huid goed verzorgt. Daarnaast zorgt een professionele behandeling voor vrouwen en voor mannen ervoor dat je vlekken kunt laten weghalen of dat je de huid een flinke boost geeft.

Dus denk je aan de behandeling van acne en wil je dat graag goed aanpakken? Of het nu gaat om de vlekken, om littekens of om het stoppen van nieuwe acne: een huidspecialist kan je daarmee goed helpen. De expert zal jouw huid bekijken en beoordelen en stelt je op basis daarvan één of meerdere behandelingen voor. Daarmee voorkom je dat je nog veel last houdt van acne, of dat het weer snel terug zal komen.

Kies een goede huidspecialist

Het is belangrijk om een goede huidspecialist te kiezen als je denkt aan een acne behandeling. Kijk zowel naar de specialist zelf als naar de voorgestelde behandeling en bijvoorbeeld de werkzame stoffen. Hoe zal de expert jouw huid behandelen, welke stoffen spelen een rol en wat is het resultaat dat je daarvan mag verwachten? Wij zetten een aantal vragen voor je op een rij, die je de specialist voor de behandeling tegen acne kunt stellen.

8 vragen aan een huidspecialist

Dit zijn de vragen die je een huidspecialist zou willen stellen:

 • Ben je in het bezit van relevante diploma’s?
  • Ga je met de technologie en ontwikkelingen mee?
  • Is de schoonheidssalon aangesloten bij een brancheorganisatie?
  • Ben je gespecialiseerd in mijn huidprobleem?
  • Met welke apparatuur werkt de schoonheidssalon?
  • Met welke merken werkt de schoonheidssalon?
  • Behaalt de schoonheidssalon mooie resultaten?
  • Behandel je acne (ook) van binnenuit?

Ben je in het bezig van relevante diploma’s?

Een goede huidspecialist is in het bezit van één of meerdere diploma’s. Het is een vak, en aan iedere behandeling kleven risico’s. Een specialist met een diploma weet wat er mogelijk is, kent de risico’s en kan die zo goed mogelijk verkleinen. Vraag daarom altijd naar het diploma of de gevolgde cursussen en opleidingen. Op die manier weet je zeker dat je met een specialist met kennis van zaken te maken hebt.

Let op: de titel ‘huidspecialist’ is niet beschermd. In principe mag iedereen, ook zonder diploma, zich zo noemen.

Ga je met de technologie en ontwikkelingen mee?

Je wilt acne natuurlijk niet laten behandelen met een verouderde of achterhaalde techniek. Vraag de specialist daarom naar de manier waarop diegene zich blijft ontwikkelen. Er worden regelmatig nieuwe ontdekkingen gedaan, om de acne behandeling verder te verbeteren.

Vraag naar specifieke cursussen en trainingen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten en ontwikkelingen. Zo weet je zeker dat de specialist die je kiest actief bezig is met het up-to-date houden van de kennis. Jij wordt behandeld op basis van de laatste inzichten en met de meest effectieve methoden en producten.

Is de schoonheidssalon aangesloten bij een brancheorganisatie?

Als lid van een brancheorganisatie heb je automatisch iets meer zekerheid over de kwaliteit. Een schoonheidsspecialist kan bijvoorbeeld zijn aangesloten bij ANBOS. Dit is de brancheorganisatie die onder andere toeziet op hygiëne, arbeid en milieu. Zo weet je zeker dat die elementen goed in orde zijn.

Bovendien moet er een klachtenfunctionaris beschikbaar zijn. Dus ben je niet helemaal tevreden met de acne behandeling voor volwassenen? Je kunt een officiële klacht indienen, waarvan je zeker kunt zijn dat dit op een professionele wijze wordt opgepakt.

Ben je gespecialiseerd in mijn huidprobleem?

Voor de acne behandeling door een specialist ben je op zoek naar iemand die jouw huidprobleem, kent, begrijpt en er vaker mee gewerkt heeft. Vraag daarom naar specifieke ervaringen met het probleem dat jij ervaart.

Dat begint met het vaststellen van wat er aan de hand is. Zodra de specialist dit heeft uitgesproken vraag je naar de behandeling daarvan.

Met welke apparatuur werkt de schoonheidssalon?

Vraag een huidspecialist altijd naar de specifieke apparatuur voor de behandeling van acne. Van die apparatuur kun jij vervolgens onderzoeken en achterhalen of dit inderdaad aansluit bij waar jij last van hebt.

Met welke merken werkt de schoonheidssalon?

Op een vergelijkbare manier werkt een salon voor de behandeling van acne als het goed is met goede en gerenommeerde merken en producten. Vraag naar de specifieke producten en merken, zodat je zelf na kunt gaan of dit inderdaad de kwaliteit biedt waar je naar op zoek bent.

Behaalt de schoonheidssalon mooie resultaten?

Nog makkelijker is het om voor de acne behandeling te vragen naar de eerdere resultaten. Vraag naar voor- en na-foto’s van anderen, om te zien wat de behandeling heeft opgeleverd. Je krijgt op die manier meteen een goed beeld van wat jij ongeveer kunt verwachten als jij je laat behandelen.

Behandel je acne (ook) van binnenuit?

Ten slotte kun je de huidspecialist vragen naar de mogelijkheid om acne te behandelen van binnenuit. Kijken ze naar je voeding en leefstijl? Doen ze bloedonderzoeken of microscopisch bloedanalyse om de oorzaak van jouw acne te achterhalen?

Acne behandeling door een huidspecialist

Denk je aan een behandeling van acne door een specialist, in aanvulling op wat je thuis kunt doen? Stel de bovenstaande vragen. Dan weet je daarna zeker dat je te maken hebt met iemand die jou goed kan behandelen en je kan helpen met jouw puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden.

Wil je meer weten over de acne behandelingen?

Lees mijn boek waarmee je de oorzaak vindt van acne Bestel de producten tegen acne of maak een afspraak voor professionele hulp in mijn acne instituut. En heb je nog vragen? Neem contact met me op, dan help ik je graag verder.

Anderen bekeken ook:

Elementor #2352

Acne Away Acne in het gezicht: hoe kom je ervan af? Zowel ernstige acne als acne aan één kant van het gezicht kan heel vervelend

Read More »