Acne Away

Acne gezicht

Acne Away

Acne in het gezicht: hoe kom je ervan af? Zowel ernstige acne als acne aan één kant van het gezicht kan heel vervelend zijn. Als je veel puistjes hebt maakt dat je misschien onzeker. Bovendien kan het leiden tot littekens, zoals gaatjes. Daarom is het belangrijk om dit goed te (laten) behandelen.

Onderzoek de oorzaak

Het is belangrijk om de oorzaak van (ernstige) acne in het gezicht te achterhalen. Pas als je goed weet waar het vandaan komt lukt het om daar een oplossing voor te bedenken. Je doet dan namelijk niet aan symptoombestrijding, maar pakt de acne dan bij de kern aan. Dus heb je veel acne op je gezicht? Ga dan opzoek naar de oorzaak. Een uitdrogende zalf helpt niet als de puistjes zich vormen door te veel talg van binnenuit. Integendeel zelfs, het uitdrogen van de huid kan acne verergeren.

Pas als duidelijk is waar de acne vandaan komt kun je dat goed behandelen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je daar (aan één kant) in het gezicht minder last van zal hebben. Wij leggen je uit wat een paar mogelijke oorzaken zijn.

Behandel van binnenuit en van buitenaf

Acne en de putjes of gaatjes in het gezicht kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een hormonale disbalans. Het is de meest voorkomende oorzaak, in de periode dat je seksueel actief wordt en jouw lichaam zich gaat vormen.

Daarnaast kan er sprake zijn van problemen in de darmen. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan door voedingsintoleranties en leiden tot puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. De darmen zijn een spiegel van de huid, dus het is belangrijk om de darmflora gezond te houden.

Hormonen en problemen in de darmen zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar ook een disbalans aan stoffen in het lichaam, ongezonde leefstijl en stress kunnen meespelen. Genen spelen maar een heel kleine rol.

Aan de andere kant kunnen de puistjes en acne natuurlijk van buitenaf ontstaan. Dat komt bijvoorbeeld door een vette huid, door een dikke bovenste huidlaag en door een teveel aan slechte bacteriën op de huid.. De acne bacterie leeft uiteindelijk op iedere huid, maar in sommige gevallen overheerst deze bacterie en heb je simpelweg meer last van acne. De aanwezige talg in de huid wordt door de acne bacterie omgezet naar vetzuren, die leiden tot ontstekingen en tot puistjes.

Acne in het gezicht verminderen

Als je acne in het gezicht wilt verminderen is het dus belangrijk dat je ontdekt hoe deze bij jou ontstaan. Dus komt het van binnenuit? Ontstaat het van buitenaf? Of gaat het om een combinatie van beide? In al die gevallen is het belangrijk om je te laten behandelen op basis van de onderliggende oorzaak van het probleem. Het is daarom een goed idee om hierover te spreken met een (orthomoleculiar) huidspecialist bijvoorbeeld bij Clearskin Huidinstituut of kom er zelf achter door mijn boek Acne Away te lezen.

Zodra duidelijk is hoe de acne of de puistjes bij jou ontstaan kun je dat laten behandelen. Je voorkomt op die manier dat je er veel last van hebt, inclusief de putjes en de gaatjes in het gezicht die er na kunnen ontstaan.

In plaats daarvan zorg je voor een huid die voller, strakker en gezonder zal ogen. Zo heb je daar iedere dag plezier van, omdat je minder onzeker hoeft te zijn van de acne waar je last van hebt.

 

Wil je meer weten over acne in het gezicht?

Lees mijn boek waarmee je de oorzaak vindt van acne Bestel de producten tegen acne of maak een afspraak voor professionele hulp in mijn acne instituut. En heb je nog vragen? Neem contact met me op, dan help ik je graag verder.

Anderen bekeken ook:

Elementor #2352

Acne Away Acne in het gezicht: hoe kom je ervan af? Zowel ernstige acne als acne aan één kant van het gezicht kan heel vervelend

Read More »