Acne Away

acne creme

Acne Away

Acne crème: oplossing voor dag en nacht tegen acne

Acne creme verzorgt de huid en helpt goed tegen acne. Dat wil zeggen, als je de huid op de goede manier voorbereidt en daarna bijvoorbeeld beschermt tegen de schadelijke invloed door de zon. Een creme voor dag en nacht helpt je huid goed in conditie te blijven, om puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden zo min mogelijk kans te geven.

In dit artikel leg ik je uit hoe je een anti acne creme gebruikt en hoe je zorgt voor de juiste voorbereiding voor de huid. Een dag en nacht creme om acne tegen te gaan is namelijk pas effectief als je ook de andere stappen neemt. Dus probeer jij tot nu toe steeds een nieuwe creme, omdat het toch niet helemaal lijkt te werken? Misschien werken de producten voor acne wel, maar ligt het aan de voorbereiding of aan de bescherming tegen de zon die daarna volgt.

Voorbereiding voor de huid

Door de huid goed voor te bereiden zorg je ervoor dat de goede acne creme daadwerkelijk de kans krijgt om de huid te verzorgen. Dus ben je op zoek naar het beste product? Zorg dat de voorbereiding klopt, om het een eerlijke kans te geven.

Dit zijn de vijf stappen die je gebruikt om de huid goed voor te bereiden:

  1. Reinigen
  2. PH herstellen
  3. Exfoliëren
  4. Hydrateren
  5. Antioxidanten toevoegen

1. Reinigen

Je wilt de huid altijd goed reinigen, voordat je een creme tegen acne gebruikt. Verwijder ’s avonds alle vrije radicalen, zoals bacteriën, schimmels, stof en uitlaatgassen van jouw huid. Haal ook eventuele make-up er altijd af.

’s Morgens verwijder je de afvalstoffen die je ’s nachts uitzweet als je slaapt. Die stoffen kunnen leiden tot irritaties en ontstekingen, dus het reinigen is heel belangrijk. Dat geldt ook voor na het sporten, wanneer er allerlei afvalstoffen op de huid zitten.

2. PH herstellen

Herstel vervolgens de PH-waarde van jouw huid. Dat doe je met een toner. De PH-waarde staat voor de zuurgraad van jouw huid, om te voorkomen dat bacteriën en schimmels kunnen binnentreden.

Let op: na het douchen heeft de huid tot 6 uur nodig om jouw PH-waarde te herstellen. Een toner kan dit in een paar seconde herstellen, dus werkt veel sneller.

3. Exfoliëren

Zodra de PH-waarde hersteld is kun je de huid exfoliëren. Dat betekent dat je de dode huidcellen verwijdert. Je verdunt de hoornlaag van de huid, om half er makkelijker uit te laten vloeien. Dat voorkomt dat poriën verstopt kunnen raken.

Let op: gebruik geen scrub. Dit verspreidt de bacteriën op de huid en kan de huid beschadigen.

4. Hydrateren

Vervolgens is het belangrijk om de huid te hydrateren, omdat je die soepel wilt houden. De huid maakt talg aan als er een tekort is aan vocht. Een droge huid zal dus leiden tot meer talg. Drink gedurende de dag minimaal 2 liter water, gebruik wekelijks een hydraterend masker en kies een serum dat hydrateert.

5. Antioxidanten toevoegen

Ten slotte wil je antioxidanten toevoegen, voordat je de acne creme gebruikt. De lucht is behoorlijk vervuild, dus allerlei vuil en vrije radicalen komen op jouw huid terecht. Gebruik bijvoorbeeld vitamine C en Copper PCA. Zo bescherm je de huid, ga je pigmentvlekjes tegen en stimuleer je de aanmaak van collageen.

 

Verzorgen met acne creme voor dag en nacht

Na de voorbereiding kun je de huid verzorgen met een creme tegen acne, voor dag en nacht. Gebruik een creme die je overdag beschermt tegen de invloeden van buitenaf. En kies een creme voor de nacht die de huid helpt om de cellen te laten herstellen.

Sommige crèmes tegen acne zijn er zowel voor de dag als de nacht, die hebben de werking gecombineerd. Laat je hierover goed adviseren en experimenteer met een creme die voor jou werkt. Zorg wel altijd voor een goede voorbereiding, aan de hand van de vijf beschreven stappen.

Zonbescherming voor de huid

Gedurende de dag is het belangrijk om jouw huid te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon (let op: ook als het bewolkt is). Kies een creme met minimaal SPF30. Je voorkomt op die manier dat schadelijke UV-straling jouw huid bereikt. En dat je bijvoorbeeld last krijgt van pigmentvlekken nadat je een puistje heb gehad.

Acne creme kiezen: kijk naar de werkzame stoffen

Wil je een goede acne creme kiezen, die je bijvoorbeeld voor de dag en de nacht kunt gebruiken? Kijk goed naar de verschillende werkzame stoffen die erin zitten. Op die manier vergelijk je de verschillende producten tegen puistjes, om daar een goede keuze uit te maken.

De werkzame stoffen komen het best tot hun recht als je de vijf stappen van voorbereiding neemt, voordat je de creme aanbrengt. Zorg er daarna altijd voor dat je zorgt voor voldoende zonbescherming, om de huid niet bloot te stellen aan schadelijke UV-straling.

 

Wil je meer weten over de beste acne creme?

Lees mijn boek waarmee je de oorzaak vindt van acne Bestel de producten tegen acne of maak een afspraak voor professionele hulp in mijn acne instituut. En heb je nog vragen? Neem contact met me op, dan help ik je graag verder.

Tot slot wil ik jullie nog mijn nr 1 acne creme laten zien: De balance moisturiser van Medik8

Anderen bekeken ook:

Elementor #2352

Acne Away Acne in het gezicht: hoe kom je ervan af? Zowel ernstige acne als acne aan één kant van het gezicht kan heel vervelend

Read More »